Vettel vinner sin tredje raka VM-titel, trots påkörning

Av Marcus Larsson på 7:24PM GMT 25 Nov 2012
Vettel vinner sin tredje raka VM-titel

Idag skulle världsmästerskapet avgöras och med endast 13 poängs skillnad mellan Vettel och Alonso, var denna tävling direkt avgörande. Skulle Vettel lyckas säkra sin tredje raka världsmästartitel eller skulle Alonso lyckas sätta käppar i hjulet för tysken och omkullkasta hans tredje VM-titel.

Efter att loppet dragit igång dröjde det inte länge förrän vi fick tävlingens första incident med ingen mindre än Sebastian Vettel med i smeten. Bruno Senna låg på insidan av Vettel i en vänstersväng och de två gick ihop, vilket resulterade i att Vettel snurrade och var nu helt plötsligt sist i fältet, detta med en skadad bil. Nu fick han fart på bilen igen och satte igång jakten på det övriga fältet och trots en skadad bil var Vettel den snabbaste bilen på banan. Vettel lyckades ta sig igenom fältet och var med i tävlingen igen i den övre delen av fältet, men så kom regnet och ställde till det.

Precis innan regnet hade Vettel kämpat sig ikapp värste konkurrenten Alsonso med endast två placeringar som skiljde de två åt. Men så kom regnet och båda förarna gick in för att byta däck, vilket lämnade dem långt bak i fältet och ännu en gång fick Vettel, nu med Alonso som sällskap, jobba sig upp i placeringarna. Efter varv 20 hade båda bilarna åter varit inne i depån och Alonso återfanns då på en fjärdeplats med Vettel hack i häl.

Nu var det inte slut på problemen där, då regnet skulle tillta och tvinga in bilarna i depå. I samband med detta såg vi då också loppets dåvarande ledare, Lewis Hamilton bli påkörd av tysken Hulkenberg och engelsmannen tvingades bryta sitt sista lopp körandes för McLaren. Övertog ledningen gjorde då Jenson Button, en placering som han sedan höll hela vägen in i mål. Bakom Button var det fortfarande dramatiskt efter att Vettel tvingats in för att byta däck. Med Alonso på en pallplats och Vettel utan poäng satt Alonso som världsmästare. Nu hade inte tysken gett upp på långa vägar och han jobbade sig ännu en gång upp i fältet för att till sist sluta på en sjätte plats. Även om Alonso till sist slutade tvåa fick han, för tredje året i rad se Sebastian Vettel ta hem världsmästartiteln med blotta tre poäng mellan de två förarna.

Formel 1 må vara över för denna säsong men missa inte våra speltips från en mängd olika internationella sporter, däribland både Champions League och Premier League. Allt som krävs för att kunna kapitalera på våra speltips är ett spelkonto hos någon av våra samarbetspartners som exempelvis Unibet. Öppna därför ert Unibet konto idag och missa inte nästa chans att utöka ert spelkonto.

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS
6 LeoVegas 200KR BONUS