Vadslagning på hästar: Cheltenham 2009

Av Annika Hersten på 6:45AM GMT 22 Mar 2008
Vadslagning på hästar: Cheltenham 2009
soglos.com

Dammet har knappt hunnit lägga sig efter den fyra dagar långa kampanjen mellan spelare och spelbolag i Cheltenham, men bolagen har redan lagt fram odds för följande års tävling.

Officiellt är den bästa hästen Master Minded, som vann Queen Mother Champion Chase nitton längder före fjolårets vinnare Voy Por Ustedes. Spelbolagen håller med, och en del erbjuder Paul Nicholls häst för jämna odds. Blue Square ger det mer realistiska 6-4, och det är det bästa priset du kan hitta online.

Tidal Bay, som segrade i Impressive Arkle, är nästbäst enligt Blue Square, som erbjuder honom för 6/1, medan Voy Por Ustedes kan lägga ett dubbelsiffrigt pris till sin vinst 2006.

Katchits framgång i Champion Hurdle gjorde att många spelare var tvungna att slänga bort sina spelkuponger och i stället beundra fem-åringens framfart. Blue Square ger honom 5/1 för att ta hem vinsten även år 2009. David Pipe har sagt att hans stall kommer att vänta ett tag innan de bestämmer vad som kommer att hända med tvåan Osana, men om han tävlar pånytt kommer hans odds antagligen att vara lägre än de 15.0 du nu hittar hos Betfair.

Sublimity, som vann år 2006, klarade inte Champion like bra som senaste, vilket gör att hans odds på 14/1 ser lite väl generösa ut. Captain Cee Bee lyckades inte heller med en bra prestation i Champion, men gjorde bättre ifrån sig i Supreme Novices Hurdle. Edward Hartys sjuåring har för tillfället oddset 14/1.

Den mest intressanta hästen i ante-post-listorna just nu är Celestial Halo, som vann Triumph hurdle. Före Katchits vinst av Champion hurdle hade ingen häst lyckats vinna både Triumph hurdle och Champion Hurdle sedan år 1968. Nu kommer antagligen Celestial Halo att satsa på nästa års Champion, och Blue Square erbjuder ett odds av bra värde, 14/1 (kortare än Betfair).

Inglis Drever blev den första häst som lyckats vinna World Hurdle tre gånger. Howard Johnsons häst kommer att vara tio år fyllda nästa år, och trots en ypperlig prestation detta år kan det hända att han börjar bli för gammal för att nå samma slags höjder om ett år. Irglis Drever har omkring 4.6 hos Betfair, och med tanke på att han startade som favorit med 11/8, är det inte ett dåligt erbjudande.

Francois Doumens Kasbah Bliss förlorade endast med en hästlängd, och ser ut att erbjuda bra värde med priset 8/1 inför World Hurdle, i synnerhet som inget nytt hände efter novices race.

Vilket leder till tävlingen mellan Denman och Kauto Star i följande års Gold Cup. Enligt dem som bestämmer handikappen inför en tävling gjorde Kauto Star närapå sitt bästa race någonsin. Med tanke på att Denman slog Kauto Star med nästan sju längder är det inte konstigt att spelbolagen ger Denman oddset 4-5 för att upprepa sin vinst. Denman har nu 6-4, och den firma som gav Kauto Star 8/1 ändrade snabbt oddset till ett mera normalt 4/1.

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS