Tre matcher står mellan Liverpool och en Premier League seger

Av Annika Hersten på 5:35PM GMT 20 Apr 2014
Tre matcher står mellan Liverpool och en Premier League seger

Vi börjar närma oss slutet av årets Premier League säsong och som det ser ut just nu sitter Liverpool med störst chans att ta hem årets titel. Kampen står mellan Manchester City, Chelsea och Liverpool, där Chelsea tappade mark under lördagen efter en förlust mot bottenlaget Sunderland samtidigt som Liverpool tog hem en seger på bortaplan mot Norwich. Även Man City tappade poäng mot just Sunderland under torsdagens match då laget endast lyckades gå ifrån med oavgjort, 2-2.

Ställningen efter 35 avverkade matcher ser Liverpool i topp på 80 inspelade poäng, detta från 25 segrar samt fem oavgjorda och förlorade matcher. Till detta har laget +52 i målskillnad, den nästbästa målskillnaden av alla ligas lag med endast City som är stråt vassar med +54. Poängmässigt sitter Liverpool fem poäng före tvåan Chelsea och nio poäng före trean Man City. Värt att notera är dock att City har två matcher mindre spelade, två segrar där och laget skulle då endast vara tre poäng bakom Liverpool och då överta andraplatsen från Chelsea.

För Liverpool återstår nu en riktigt tuff match mot just Chelsea tillsammans med två enklare matcher, Crystal Palace, ett lag som inte har något speciellt att spela för då laget inte kommer att åka ner och samtidigt inte ha chansen att spela till sig en plats i europaspel. I ligas sista match går Liverpool upp mot Newcastle, ett lag som kan ställa till bekymmer men där Liverpool bör kunna plocka hem tre viktiga och avgörande poäng.

För nuvarande tvåan Chelsea så väntar som vi nämnt Liverpool. Därefter står två bottenlag som motståndare men två lag som har allt att vinna och som måste göra allt vad som står i deras makt för att försöka säkra sig fortsatt spel i Premier League, med Norwich ovan strecket och Cardiff precis under, två poäng lagen mellan. Som det ser ut nu lär Cardiff stå för tuffast motstånd för Chelsea då Norwich har tappat fyra av lagets fem senaste matcher samtidigt som Cardiff bara tappat två. Teoretiskt sätt, om Liverpool tappar sina två, lagen spelar oavgjort och Chelsea vinner sina två sista, då kommer Chelsea att vinna med en ynka poäng. Lyckas Liverpool vinna en av de två kvarvarande efter ett oavgjort resultat, då är Chelsea chanslösa och istället kan då endast Man City stå i vägen för en Liverpool titel.

Som vi nämnt så har Manchester City fem matcher kvar, två mer än de övriga två topplagen. Laget har West Brom, Crystal Palace, Everton, Aston Villa och West Ham kvar att spela emot. Dom två första matcherna ska inte vara allt för stora problem. Däremot så kan femte rankade Everton sätta käppar i hjulet för City. Vi ska inte heller räkna bort varken Aston Villa eller West Ham som har potential att kunna stå upp mot City och således krossa lagets chanser om en ligatitel. Hur årets Premier League slutar är i dagsläget en öppen historia men en sak är klar, det kommer bli en rafflande avslutning på årets säsong!

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Bwin 250KR BONUS
4 Betsson 1500KR BONUS
5 Betsafe 1000KR BONUS