Tiger Woods beter sig oetiskt, stjäl Johnsons caddie Joe LaCava

Av Annika Hersten på 8:30AM GMT 30 Sep 2011
Joe LaCavas och Dustin Johnson

Inom alla professionella sporter, oavsett vilken sport det gäller, finns det visa oskrivna men ändå etiska regler som spelare och utöver bör följa, för att agera som en professionell idrottsman. I poker är det oetiskt när en vinnande spelare, som vunnit genom en suck-out, att trycka upp detta i ansiktet på den förlorande spelaren. I formel 1 är det oetiskt för bilar som är på väg att bli varvade att inte lämna fri väg åt föraren som är på väg att passera dem.

Golf är nog den av de sporter som lägger störst fokus på etik än någon annan sport, med agerande på banan, åskådarnas respekt mot spelarna och spelarnas attityd och respekt mellan varandra. Detta är bara en i raden oskrivna regler som tillämpas inom golf, en annan är att en spelare inte knycker en annan spelares caddie utan att ha diskuterat det hela med spelaren som caddien är anställd av vid tillfället. Detta var exakt de som inte hände när Tiger Woods tog kontakt med Dustin Johnsons caddie för att erbjuda honom jobbet som hans caddie efter att Woods sparkat sin caddie i somras, efter 13 års samarbete.

Efter att Woods talat med Johnsons caddie, Joe LaCava och erbjudit honom possitionen som sin caddie, först då valde golfaren att ta contact med LaCavas arbetsgivare, Dustin Johnson. Woods agerande i denna situation fick Johnsons nuvarande tränare, även Woods före detta tränare, Butch Harmon att reagera där han var oerhört besviken över Woods tillvägagångssätt.

Johnson tonar dock ner incidenten och menar på att detta inte är något personligt utan bara affärer. "LaCavas måste göra vad han känner är bäst för honom", sa Johnson i ett uttalande. Dustin ska även ha pratat med Tiger och allt är helt okej, utan att hysa agg mot Woods eller LaCavas. Johnson bevisade också att detta inte påverkat honom eller hans spel då han lyckades gå den första rundan i Dunhill Links Championship där han inledde spelet med en 71-runda.

I andra rundan ställs Dustin Johnson mot Martin Kaymer men spelas här inte som favorit med ett odds på 2,37 för Johnson mot 1,8 för Kaymer, detta hos Bet365. Ett oavgjort resultat mellan spelarna skulle ge hela 8,50 gånger insatsen.

Dustin Johnson är idag rankad på femte plats i världsrankingen samtidigt som den före detta förstarankade Woods har sjunkit ned till 50 plats i listan. Kanske kan han hitta sin storform igen med LaCavas hjälp och återta förstaplatsen i rankingen igen.

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS
6 LeoVegas 200KR BONUS