Svensk seger över Kroatien i Handbolls-VM 2011 gav 140 i odds

Av Mattias Allberg på 6:40PM GMT 24 Jan 2011
Svensk seger över Kroatien i Handbolls-VM 2011

de svenska landslaget i handboll lyckats med en mäkta bedrift genom att slå en av förhandsfavoriterna Kroatien med 29-25 för att sedan i övermorgon spela om gruppseger och då eventuellt missa Frankrike i en semifinal i handbolls-VM.

Detta är första gången sedan 2001 som vi får se det svenska landslaget gå så bra i ett världsmästerskap. 2002 var senast då landslaget tog en medalj, då i europamästerskapet. En seger mot Danmark i finalen skulle resultera i den första svenska medaljen på åtta år och ett bevis på att generationsväxlingen i det svenska landslaget nu börjat nå sin potentiella förmåga.

Visst blev vi bortskämda med svenska framgångar under 90-talet med Wislander och company som då dominerade svensk handboll. Det svenska landslaget var då ett av de mest fruktade landslag i världen och med all rätt. Det var också detta som gjorde att vi förväntade oss storhet efter storhet från killarna och när sedan generationsväxlingen till sist kom, kom också avbräcket från dessa framgångar, vilket självfallet är att vänta när ett helt lag måste föryngras.

Segern mot Kroatien var en riktig värdemätare och visade den potential som laget besitter. Men det var inte många som trodde på svensk seger i mötet, däribland spelbolagen.  Detta återspeglades också på oddsen inför matchen där svenska segrar betalade bra med pengar. Slutresultatet på 29-25 gav exempelvis 140 gånger pengarna. En satsad hundring gav med andra ord 14,000 kronor i retur. Nu var det också något som just satsat 100 kr på detta resultat och som fick ett fint tillskott i kassan efter gårdagens match.

Inför VM spelades Sverige till 12 gånger pengarna för att vinna hela VM, detta samtidigt som Kroatien spelades som andrahandsfavorit bakom Frankrike, till 4,50 gånger insatsen. Frankrike spelades till 2,50.

Även våra motståndare inför tisdagens VM-match, Danmark, spelades till ett lägre odds än svenskarna inför VM. En eventuell VM-seger skulle då ha betalat 8,00 gånger insatsen.

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS