Spela på V65 i Halmstad med VSG och Bet365

Av Peter Christenson på 5:20PM GMT 15 Oct 2012
Spela på V65 i Halmstad med VSG och Bet365

I dagens tävlingar i Halmstad och V65 kommer vi få se den danske tränaren Kent Friborg, tävlandes med svenskfödda stoet Maniaminmiami, att sikta på spets direkt från start. Han räknar med att vara med och köra om segern i ST-loppet (V65-2) med 50.000 kronor i förstapris. Få de senaste trav oddsen från Bet365.

Att starta loppet från spår åtta är långt ifrån en kusks dröm men Kent Friborg kommer att köra hårt direkt från start i hopp om att han kan ta sig upp i ledningen i loppet. Risken är att Kent kan tvingas köra henne i tredjespår runt första kurvan, men i så bra form som hästen är är Kent mycket hoppfull om att hon ska orka ett sådant upplägg. Om det inte kostar för mycket att få en bra position tror jag hon har god vinstchans, säger Kent.

Kent Friborg har tränat dottern till Dream Vacation, med ”ordleksnamnet” Maniaminmiami, hela karriären och det treåriga stoet har omväxlande startat i Sverige och Danmark. Hon har vunnit ett lopp i Ålborg och ett just i Halmstad då ledaren Red Hot Snapper galopperade.  

– Fast hon hade vunnit den gången oavsett om Peter Untersteiners häst galopperat eller inte. När ledaren felade hade min häst redan kopplat greppet, fastslår Friborg.

Senast spurtade Maniaminmiami bra och slutade rätt knappt slagen av sin draghjälp fram till upploppet, Move That Face.

– När vi var med på Jägersro i somras hade hon slutat sämst tvåa bakom en Lutfi Kolgjini-favorit om inte fått både vänster och höger sulkyhjul häktade av konkurrenter i sista kurvan. Hon har gått bra bakifrån varje lopp på sistone och om vi inte får ledningen är jag inte orolig över att det inte ska fungera bakifrån, för hon går alltså bra med ryggar. Men i ett sådant här lopp över sprinterdistans går det inte att backa ner bland de sista, min chans ligger i att vara offensiv och hoppas att vi får en bra position, säger Kent Friborg och tillägger avslutningsvis att han inte gör några utrustningsändringar i kvällens lopp.

Bet365s odds har Maniamiimiami till 12 gånger pengarna för seger och 2,50 gånger insatsen på plats.

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS