Scott skriver golfhistoria – Vinner Australiens första Masters

Av Peter Christenson på 5:31PM GMT 16 Apr 2013
Adam Scott vinner golfturneringen The Masters 2013

Många spelare har försökt men fallit kort och inte riktigt lyckats hela vägen fram men under natten till måndag svensk tid lyckades australiensaren Adam Scott med något som hans landsmän, bland annat Greg Norman, aldrig klarat och det var att vinna The Masters i golf. Efter att ha vunnit ett särspel mellan honom och golfveteranen Angel Cabrera lyckades Scott säkra första Masters seger för både Australien och sig själv. Efter tio års kämpande på golfbanor runt om i världen med ett flertal respektabla resultat lyckades nu Scott äntligen hålla hela vägen och ro hem en av de fyra stora majors som hålls på PGA touren. Han blev därmed också historisk i Australien som den förste golaren att vinna The Masters. Tidigare var det Greg Norman som varit närmast med en rad andraplaceringar på Augusta, där Masters spelas.

Avgörandet kom efter ett särspel mot Angel Cabrera där Scott på det andra särspelshålet lyckades sänka sin långa putt samtidigt som Cabrera missade sin med några ynka centimeter. Detta blev därmed också Scotts första Majors seger även om han kom väldigt nära att vinna en Major i fjol vid The Open Championship. Om det var nervositet, press eller orutin som satte käppar i hjulet kan diskuteras men med fyra bogeys på de fyra sista hålen tappade Scott förstaplatsen till en av hans bättre vänner, Ernie Els och Scott fick där nöja sig med en andraplats.

Förutom äran att bli förste australiensare att vinna The Masters gick Scott ifrån turneringen med en prischeck på $1,440,000 i prispengar. Angel Cabrera fick för sin andraplats en prischeck på $864,000. Bäste svensk blev Henrik Stensson på en delad 18 plats vilket betalade $116,000.

Näst ut på PGA-touren väntar nu RBC Heritage som spelas i Harbour Town i South Carolina. Det intressanta med detta event är fjolårets segrare, svensken Carl Pettersson som där tog hem förstapriset på strax över en miljon dollar. Ska han lyckas försvara fjolårstiteln? Vill ni spela på denna kommande PGA-tävling, öppna då ett William Hill konto idag!

Som favoriter till att ta hem segern står Brandt Snedeker och Luke Donald som båda spelas till William Hill oddset 15 gånger pengarna. Fjolårets segrare Carl Pettersson spelas till hela 67,00 gånger insatsen och William Hill tror uppenbarligen inte att han kan lyckas försvara sin titel.

Om vi ska välja ut en vinnare kommer vi sätta våra pengar på Jim Furyk som spelas till ett William Hill odds värt 17,00 gånger insatsen.

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS