Rory McIlroy vinner World Tour Championship i Dubai - Avslutar ett enastående år i stil

Av Olaf Eriksson på 6:17PM GMT 25 Nov 2012
Rory McIlroy vinner i Dubai
Getty Image

Rory McIlroy lyckades under den fjärde och sista speldagen i DP World Tour Championship säkra sig en avslutande seger för året, efter en enastående avslutning på Jumeirah Golf Estates med fem birdies på de fem sista hålen, någon som räckte för att ro hem titeln i detta event och en sammanlagd prischeck på över €1,8 miljoner, motsvarande dryga 15,5 miljoner kronor med dagens växlingskurs.

Världsettan lyckades under den fjärde och sista speldagen hålla närmste motståndare och spelpartnern Luke Donald bakom sig samt även Justin Rose som efter ett banrekord på 62 slag jagat ikapp och gått förbi nordirländaren och hotade hans tänkbara seger. Inget kunde dock stå i vägen för McIlroy idag och segern här gör att han avslutar året i storartad stil, med en seger i The Race to Dubai, US PGA Championship och högst på penninglistan i USA.

Efter att Ryder Cup kollegan Rose spelat klart dagens 18 hål låg McIlroy då två slag bakom efter Justin Rose 62-runda, den lägsta rundan under hans European Tour karriär med två slags marginal. Det var också då som Rory McIlroy visade varför han just nu är världsetta, genom att avsluta sin fjärde och sista runda med fem raka birdies på dem fem avslutande hålen. Detta resulterade i att nordirländaren gick upp i ledningen och tog hem segern i turneringen med två slags marginal. Denna enastående avslutning kom efter en utmärkt chip på 14:e hålet, pitchade in bollen inom en meter från hål på nästa, satte en sju meters putt på 16:e, en två meters putt på det korta 17:e hålet. På det avslutade hålet hade McIlroy tagit sig upp på green på två slag och han kunde där tvåputta för birdie och en avslutande 66 runda för att sluta 23 under par, två slag före Justin Rose och fem slag före Luke Donald, som tappade under den fjärde och sista dagen. Donald hade inför den avslutade dagen spelat fem rundor på denna bana utan en enda bogey. Dessvärre lyckades han inte hålla ihop spelet under den sista speldagen och fick se avståndet till värste konkurrenten öka hål efter hål.

Donald fick till sist nöja sig med en tredjeplats och € 359,302 i prispengar. Rose fick för sin andraplats en prischeck på € 694,312 samtidigt som McIlroy inkasserade över €1 miljon. Tillsammans med alla andra pengar som segern inbringade slutade hans totala prispott på €1,822,520 vilket gör att han under 2012 spelat in massiva €5,519,117 vilket motsvarar över 47 miljoner svenska kronor.

Detta var det sista eventet på European Tour för i år, men ni kan fortfarande ta del av USPGA som har nästa event som drar igång den 29 november, World Challenge presented by Northwestern Mutual #, med Tiger Woods som regerande mästare. Öppna ett Bet365 konto idag och ni kan spela på vem ni tror vinner detta event! Följ eventet och spelaren ni valt, öka spänningen och kanske ni får ifrån som en lycklig spelare i slutändan.

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS