Rafael Nadal vinner US Open - Enda Grand Slam-titeln han saknade

Av Olaf Eriksson på 2:14PM GMT 14 Sep 2010
Rafael Nadal US Open 2010 vinnare

Rafael Nadal hade en riktig förbannelse hängades över sig när det gällde US Open. Trots att han under en längre tid tillhört världseliten inom tennis, har han aldrig lyckats vinna denna grand slam titel och var den enda titeln han inte lyckats vinna, det vill säga tills nu. I natt lyckades han till sist vinna denna titel som förlupit honom sedan 2003. Aldrig tidigare har han ens tagit sig till final men nu när han väl tog sig dit för första gången, lyckades han också ta hem segern.

I finalen ställdes han mot Novak Djokovic som slog Roger Federer i semifinalen. Med 6-4 i första set och 4-4 i andra, tvingades arrangörerna bryta matchen på grund av regn. När den sedan återupptogs var det serben som tog kommandot och vann andra set. Därefter var det Nadals show, med 6-4 i tredje set och förkrossande 6-2 i det avgörande.

Efter att redan ha vunnit Wimbledon, Australien Open och Franska Öppna, var det endast US Open titeln som saknades och trofén som saknades på troféhyllan. Nu kan han äntligen sätta ett kryss i protokollet och ställa upp dina eftertraktade buckla. Frågan är om han inte värderar denna seger något högre än de övriga Grand Slam titlarna. Han sa också efter matchen:
- För första gången i min karriär spelade jag en väldigt, väldigt bra match i den här turneringen. Jag gjorde min bästa match i US Open och tog vara på de viktiga lägena.

Med denna seger skrev Rafael Nadal in sig i historieböckerna som sjunde spelare att lyckats vinna alla fyra Grand Slam-titlar.

 Hade ni använt er av någon av de spelbörser som listas här på Vadslagningsguiden, och valt att spela på Nadal som segrare, då hade ni fått 4,60 gånger insatsen i avkastning. En satsad tusenlapp hade med andra ord gett 4600kr tillbaka!

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS