Osannolikt att engelska klubbar lyser i Uefa Cup

Av Annika Hersten på 7:58PM GMT 13 Oct 2007
Osannolikt att engelska klubbar lyser i Uefa Cup
rich_mellish

Trots att Tottenham, Everton och Bolton inte har gjort värst bra ifrån sig på sistone har Ladbrokes av någon anledning minskat oddsen för en engelsk Uefa Cup-vinnare till 6/1, och de erbjuder 16/1 för en final med endast engelska lag.

Det är svårt att säga varför oddsen är så låga, med tanke på att Spurs endast tagit hem en vinst i ligan denna säsong, Everton använde sig av all sin tur för att krypa förbi FC Metalist, och Bolton kan vara lyckliga ifall de lyckas hålla sig kvar i ligan, för att inte tala om att ta hem segern.

Men Martin Jols lag, som befinner sig i samma grupp som Anderlecht och Getafe, har 12/1 hos Magic Sign för att ta hem sitt första Uefa-mästerskap sedan 1984, och de har 10/11 för att vinna sin grupp, där även AaB Aalborg och Hapoel Tel Aviv deltar.

Två lag från varje grupp tar sig vidare, så man kan förvänta sig att de långsamt växande Spurs - som kan göra mål mot vilket lag som helst med sina imponerande anfallsspelare, bland dessa Dimitar Berbatoc - tar sig vidare till semifinalrundan. Men Everton, som har 25/1 för att ta hem mästerskapet, har en tuff grupp med AZ Alkmaar, Zenit St. Petersburg, FC Nurnberg samt Larisa FC, och det krävs en stor förändring i deras prestationsförmåga ifall de ska lyckas ta sig vidare.

Bolton spelar mot Sporting Braga under den första dagen, och kommer sedan att möta turneringsfavoriterna Bayern Munchen (4/1) i Allianz Arena. Övriga lag i deras grupp är Red Star Belgrade samt Aris Salonika, så det är inte konstigt att Bolton har 9/1 för att vinna sin grupp, och 50/1 för att ta hem mästerskapet. Rör inte dem.

Skybet erbjuder 4/5 för att Tottenham kommer att ta sig längst i turneringen utav de brittiska lagen, och det är ett pris värt att satsa på, eftersom de övriga lagen är Aberdeen, som har 18-1 hos Betdirect och PaddyPower för att vinna grupp B, där även Panathinaikos, Lokomotiv Moskva, Atletico Madrid och FC Köpenhamn deltar.

Turneringen kommer antagligen att vinnas av antingen Bayern Munchen eller Atletico, som inledningsvis var det bästa alternativet med oddset 16/1, och som fortfarande finns att spela på med 13/1 hos Betfair. Men det är ändå värt att satsa på tyskarna med oddset 4/1, eftersom de har roffat åt sig de bästa spelarna av alla klubbar detta år, möjligtvis med undantag av Real Madrid.

Dom: 3p Bayern Munchen vinner Uefa Cup @ 4/1 (Ladbrokes); redan rekommenderade 1p Atletico Madrid @ 16/1 (Paddy Power); 3p Tottenham tar sig längst av de brittiska klubbarna 4/5 (allmän)

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 LeoVegas 200KR BONUS
6 Mr Green 5000KR BONUS