Osäkert semifinalspel för Oscar Carlén mot Frankrike i handbolls-VM

Av Peter Christenson på 7:05PM GMT 26 Jan 2011
Semifinalspel mot Frankrike i farozonen för Oscar Carlén i Handbolls-VM

Att det svenska landslaget i handboll drabbats av skador har vi förstått och att det kommit i sämsta tänkbara skede av Handbolls-VM. Laget kommer nu att ställas inför den tuffaste utmaningen hitintills under detta Världsmästerkskap då Frankrike står för motståndet i semfinalen.

Med världens just nu bästa handbollslag som motståndare behöver det svenska landslaget alla nyckelspelare friska och i 100-procentig form. Men för Oscar Carlén ser det dessvärre inte ljust ut. Under dagens träning, två dagar innan semin, kunde han endast jogga lätt på träningen, då smärtan från knäet var för kraftig. Valet att stå över matchen mot Danmark visade sig vara ett mycket korrekt beslut.

I hopp om att se Oscar spela förbereder läkarna och sjukgymnasten både tejpning och ett skydd för knäet, något som kan hjälpa hävdar sjukgymnasten Inge Dahlberg. Alla experter är också eniga, för att Sverige ska ha någon som helst chans i semin krävs det att högernian Oscar Carlén finns med på planen, speciellt med Kim Andersson också skadad med en bruten tumme. 

Hur stor är chansen
Även om förhoppningarna är goda återstår det en bit kvar innan Oscar Carlén skulle kunna spela semifinalen. I morgon väntar lite lätt handbollsträning i den första av tre träningspass. De vill då se hur knäet reagerar under träningen. Hur stora chanserna är att Carlén kommer till start är dock ännu oklara.
– Vi har inte haft något bakslag än så länge och under dom pass vi kört har det sett positivt ut, men då ska det tilläggas att Oscar inte genomfört någon träning med handboll så vi får se i morgon hur det ser ut men vi är som sagt förhoppningsfulla.

Med eller utan Carlén i laget går Frankrike trots allt in som favorit i mötet mot Sverige och spelas till väldigt låga odds. Ett svenskt VM-guld betalar just nu 7,00 gånger pengarna hos bwin men för att ha chansen på att vinna på det oddset krävs det nu först att de lyckas slå fransmännen i semifinalen. Här spelas fransmännen till 1,25 samtidigt som det svenska oddset för en seger ligger på 5,75 gånger insatsen.

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS