New Approach missar Derby

Av Mattias Allberg på 2:54AM GMT 26 Apr 2008
New Approach missar Derby
Thowra_uk

New Approach, som varit favorit inför Derby en lång tid, kommer inte att delta i tävlingen som går av stapeln i Epsom den 7 juni.

Hästens tränare Jim Bolger meddelade detta under en presskonferens i County Carlow yard. Han sade även att han föredrar det irländska Derby framom Classic, men spelare som backat den unga hingsten inför 2,000 Guineas kan fortfarande hålla kvar sina spelkuponger.

"I detta skede är jag mer intresserad av 2,000 Guineas och Derby i Irland än Epsom", sade Bolger. "Jag är inte oroad över banan, men jag har inte ännu vunnit 2,000 Guineas, och det är något jag mycket gärna skulle göra."

Ante-post spelare kommer inte att gilla Bolgers beslut, för de har spelat på New Approach för odds så låga som 3/1. Inget av de största spelbolagen erbjuder för tillfället odds för New Approach och Epsom, men spelare kan fortfarande slå vad på honom via Betfair för omkring 26/1.

Chefen för marknadsföring för Betfair, Tony Calvin, sade: "Det kanske verkar överraskane att det finns spelare som fortfarande är villiga att satsa på en häst efter ett sådant uttalande av stallet. Men planer kan ändras, och jag tror att det finns rätt många spelare som har slagit vad på hästen för låga odds, och som nu satsar på ett högt odds för att försäkra sig om att de inte kastat bort sina pengar, och kanske även för att lösgöra tillgångar."

Henry Cecils Twice Over är ny favorit för Derby, och spelbolagen ger honom ett pris på omkring 4/1. Men spelare bör se upp, för Cecil ville inte ge någon klar plan för tävlingen igår.

Han sade: "Jag har sagt tidigare att jag inte är värst intresserad av Guineas. Jag kommer att vänta och se hur det känns. Ifall han (Twice Over) inte tävlar i Guineas, utan i stället i Dante, kommer vi att få se om han får en och en halv mil. Annars är franska Derby en möjlighet. Allt är ännu öppet."

2,000 Guineas går av stapeln i Newmarket den 3 maj, tre veckor före dess irländska motsvarighet. Storbritanniens Derby organiseras den första lördagen i juni, och den irländska versionen den 29 juni.

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS