Lovande framtid för svensk handboll efter VM-guld för U21 landslaget

Av Peter Christenson på 7:19PM GMT 29 Jul 2013
Lovande framtid för svensk handboll efter VM-guld för U21 landslaget

Sverige spår en lovande framtid inom herrarnas handboll, detta efter att det svenska U21-landslaget plockat hem VM-guldet efter att ha slagit Spanien i finalen med siffrorna 28-23. De svenska killarna gick därmed igenom detta VM som ett obesegrat lag med nio raka vinster. Med sådan talang och bredd bland dessa killar spås svensk herrhandboll en lovande framtid och kanske kan vi åter hitta tillbaka till den storhetstid vi en gång hade, med spelare som Wislander, Ohlsson och Carlén i laget då svensk handboll dominerade scenen.

Segern i denna final kom som en ordentlig revansch för killarna efter att i fjol åkt ut mot just Spanien i semifinalen. Med slutsiffrorna 28-23 var seger en klar sådan och den svenska upprättelsen från i fjol var ett faktum. Men seger var också extra ljuv, främst då killarna redan slagit Spanien i gruppspelet, då med tio bollar och denna seger raderade alla möjliga tvivel om att Sverige haft tur i gruppspelet.

Tyvärr var det långt ifrån enbart goda miner kring denna match, speciellt från de svenskar som sett fram emot att följa finalen live via TV4 Sport Xtra och framför allt dem som valt att köpa tjänsten just för denna final, en final som TV4 hastigt köpt rättigheterna till efter att det stod klart att killarna skulle spela VM-final.  Problem med satelliten i Sarajevo gjorde att de första bilderna kablades ut först 34 minuter efter utsatt sändningstid. TV4 har nu bett om ursäkt för den struliga sändningen men vad hjälper de, när man som tittare missat praktiskt taget halva matchen.

Det är tredje gången i historien som Sverige vinner U21-VM. Tre spelare blev uttagna till turneringens Allstar-lag: målvakten Peter Johannesson, vänstersexan Andreas Berg och vänsternian Philip Stenmalm.

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS