Liverpools första förlust under 2014 efter 0-2 mot Chelsea

Av Annika Hersten på 6:24PM GMT 27 Apr 2014
Liverpools första förlust under 2014 efter 0-2 mot Chelsea

Inför dagens hemmamatch hade Liverpool ett enastående resultat under 2014, utan en enda förlorad match men den sviten nådde idag sin kulmen efter att Chelsea lyckades slå Liverpool med 0-2. Gästerna tog ledningen under den sista tilläggsminuten av första halvlek efter att Liverpools lagkapten, Steven Gerrard tabbade till sig när han missar att ta emot en pass som då gav fritt fram för Ba i Chelsea att göra 1-0 och ledningsmålet för gästerna.

Halvleksresultatet var långt ifrån ett rättvist resultat efter den matchbild vi bjöds på under första halvleken med ett Liverpool som dominerade spelet med hela 80 % bollinnehav. Chelsea lyckades inte komma till avslut en enda gång under matchens första kvart då det var mestadels spel på deras planhalva. Även om Liverpool hade mest bollinnehav uteblev dock avsluten på mål och med ligans svåraste lag att göra mål på krävs det så många avslut som bara möjligt om ett lag som Liverpool ska ta hem en seger.

Efter det snöpliga ledningsmålet kom Chelsea ut i andra halvlek med ett mål, bevaka ledningen och hålla tätt bakåt. Det sistnämnda är också något som laget är bäst på i hela ligan med minst antal insläppta mål än något annat lag i ligan. Nu lyckades också laget hålla tätt under andra halvleken även om Liverpool var oerhört nära vid ett par tillfällen. Ett massivt tryck under slutminuterna och på tilläggstid med hela laget uppe i anfallet fick Chelsea en öppen plan hela vägen fram till Liverpools mål efter att laget lyckats bryta en Liverpool passning. Två ensamma Chelsea spelare ställdes mot Liverpools målvakt och de kunde då enkelt peta in matchens andra och sista mål och således justera resultatet till en 2-0 seger för Chelsea.

Kampen om Premier League titeln hårdnar
Med en seger för Chelsea är laget nu bara två poäng bakom serieledarna Liverpool med två matcher kvar att spela. Samtidigt som Chelsea tog tre viktiga poäng lyckades också det tredje laget i kampen om ligatiteln, Manchester City, ta tre viktiga poäng på bortaplan mot Crystal Palace efter att ha vunnit matchen med 0-2. Med en match mindre spelad har Man City nu 77 inspelade poäng, endast en poäng bakom tabelltvåan Chelsea med 78 och två poäng bakom ledarna Liverpool som har 80 poäng. Då City har en match mindre spelad har laget en chans att ta över ledningen i tabellen om de vinner även nästa match på schemat som spelas nästa helg. Laget ställs då mot femteplacerade Everton på bortaplan och en seger här skulle ge dem lika många poäng som Liverpool men med en bättre målskillnad. Tar laget tre segrar i deras tre kvarvarande matcher då kommer City att vinna årets Premier League såvida inte Liverpool också vinner sina två samtidigt som laget hämtar in minst 12 mål, något som är oerhört långsökt i detta skede i ligan.

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 LeoVegas 200KR BONUS
6 Mr Green 5000KR BONUS