Larsson beredd att missa barnets födsel för att spela i Handbolls-VM

Av Annika Hersten på 6:46PM GMT 19 Jan 2011
Fredrik Larsson kliver in i Handbolls-VM 2011

Om du var uttagen till landslaget en sport du var aktiv i och du stod inför ett stundandes världsmästerskap, hur långt skulle du då vara villig att gå för att säkerställa att du kunde delta i en match? Skulle du vara villig att missa ditt barns födsel? Detta är just vad den svenske landslagsspelaren Fredrik Larsson är villig att göra för att få spela i pågående Handbolls-VM i Göteborg.

Sverige står nu inför en ödesmatch mot Polen och då har tränaren beslutat att byta in Fredrik Larsson i laget. Petas gör Lukas Karlsson och in kommer istället Fredrik Larsson som nu får spela i matchen mot Polen och resten av turneringen. Till saken hör dock att hans sambo är höggravid och han riskerar att missa födseln av sitt barn. Enligt beräkningarna ska barnet komma i morgon, samma dag som matchen ska spelas men det hindrar som sagt inte Fredrik. I ett uttalande sa han:
– Jag ska vara kvar här. Min sambo är jättepositiv till att jag ska ta chansen.

Larsson varpå plats när VM inleddes men lämnade laget för att åka hem till Stockholm och sin sambo då det verkade som att barnet var på gång. Nu visade sig detta vara ett falsklarm och Larsson återvända till Göteborg i fredags.

Anledningen till att Lukas petas och Fredrik kommer in är på grund av att anfallsspelet havererade under Argentinamatchen. Tränaren Ola Lindgren sa också att han inte tycker att Lukas har hittat formen för dagen och detta gjorde att de valde att plocka in Fredrik.

Spelar även om sambon ringer
Skulle det nu bli så att Fredriks sambo ringer under morgondagen och säger att det är dags, att barnet är på väg, skulle Fredrik då ändå spela matchen och svaret är ja. När han fick frågan om han var beredd att missa förlossningen kom svaret:

– Jag ska spela matchen. Även om hon ringer och säger att barnet är på väg stannar jag och spelar matchen.

Han fortsatte sedan med att säga:

– Det kan mycket väl dröja en och en halv vecka till, till efter VM. Går det så långt har läkarna satt ett datum för att sätta igång födseln.

Ska det här bytet räcka för att lyfta det svenska anfallsspelet i Handbolls-VM? Sverige går in som favoriter inför matchen mot Polen och har det lägre oddset av de två lagen. Trots detta skulle en satsad slant ge en fin avkastning i retur. Varför inte öppna ett spelkonto och sätta en slant på svensk seger och få ett lite extra tillskott i plånboken!

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS