National Hunt

National Hunt Races är tävlingar där jockeyerna rider sina hästar över häckar eller hinder. Tävlingens namn härstammar från jakttider, då ryttarna var tvungna att hoppa över hinder i hög fart.

National Hunt-tävlingarna är populära under vintern då marken är mjukare och mer lämpad för hoppande. Hästar som deltar i National Hunt brukar vara billigare än kapplöpningshästar, då majoriteten är valacker och därmed inte har något värde som avelshästar. Detta gör sporten mer populär, eftersom hästarna kan fortsätta tävla en längre tid. Speciellt populärt är hinderlöpning i Storbritannien, Irland och Frankrike.

National Hunts höjdpunkt är Cheltenham Festival i mars. Många av de allra bästa hästarna är på plats, och det är även stora mängder irländska fans som njuter av festivalen som tidsmässigt sammanfaller med St. Patrick's Day. Cheltenham är känd som hästkapplöpningens Olympiska spel, och det läggs vad för hundratals miljoner pund under Cheltenham Festival.

Andra viktiga National Hunt-festivaler är Punchestown Festival - den irlänska versionen av Cheltenham; Aintree's Grand National; William Hill Tingle Creek i Sandown, samt Scottish National i Ayr och Welsh National i Chepstown.

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS