Golflegendaren Severiano ”Seve” Ballesteros avled i natt, 54 år gammal

Av Lucas Sletbakk på 8:31AM GMT 7 Maj 2011
Severiano

Golflegenden Severiano Ballesteros, även kallad Seve, gick i natt bort i sitt hem i Spanien i sviterna av en hjärntumör. Tumören uppdagades för tre år sedan och Ballesteros hade sedan dess genomgått en rad operationer och cellgiftsbehandlingar vilket verkade ha en positiv effekt på golflegenden. Under sommaren 2010 uppgavs Ballesteros vara på bättringsvägen och lät då meddela att han hade förhoppningar om att vara tillbaka på golfbanan inom kort.

Den femfaldige majorvinnarens hälsa försämrades dock kraftigt under fredagen, så pass att hans kropp gav upp under lördagsmorgonen och Ballesteros gick bort, 54 år gammal. Han avled i sitt hem omgiven av sin familj som via golfspelarens hemsida lät meddela att Seve avlidit samtidigt som de tackade alla för det stöd som fans och vänner visat.

En av världens bäste golfspelare
Severiano Ballesteros var en av världens bäste golfspelare genom tiderna med fem majorvinster. Han vann British Open 1979, 1984 och 1988 samt US Masters 1980 och 1983. Under sin golfkarriär lyckades spanjoren vinna hela 87 titlar varav 50 av dessa på Europa touren. Golfintresserade som följt Ballesteros under hans golfkarriär kommer säkert ihåg året då han vann British Open där han tvingades till att spela ett slag från en parkeringsplats! Detta visade vilken spelare spanjoren var och vilket hjärta och skicklighet han hade.

Här nedan har ni några videoklipp från spanjorens långa golfkarriär, en karriär som officiellt tog slut 2007 efter år av ryggproblem. Men efter att ha varit på bättringsvägen efter hjärntumören var Ballesteros redo att damma av klubborna för att spela British Open igen, något han aldrig han genomföra.

Otroligt slag av Seve

Ballesteros bland parkerade bilar (vann titeln detta år)

Fler videosnuttar från Seve Ballesteros långa och prestigefyllda golfkarriär

Seve visar sin skicklighet

 

Försök göra den här otroliga putten om ni kan


Ballesteros drar till med en eagle

Så minns vi en av tidernas absolut bästa golfspelare, ett namn som för alltid kommer att finnas inristat i golfens historia!

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS
6 LeoVegas 200KR BONUS