Golfare som förbättrar sin position

Av Mattias Allberg på 4:50PM GMT 13 Jun 2007
Golfare som förbättrar sin position
Minds-eye

Man minns snarare vem som inte vann fjolårets US Open i Mamaroneck, New York, än vem som tog hem segern. Geoff Ogilvy från Australien avslutade på första plats då två av stjärnorna kuvade under pressen den sista dagen.

Phil Mickelson, dåvarande Masters Champion, ledde med två slag då tre hål återstod av tävlingen. Han verkade vara på väg mot ära och berömmelse, men hans tur svängde och han avslutade med en bogey, en par och en double bogey, vilket gav honom en delad andra plats tillsammans med den eviga tvåan Colin Montgomerie. Såväl Mickelson som Montgomerie skulle ha vunnit ifall de slagit par i sista omgången, men ingendera lyckades. Skotten slog in en double bogey från en idealisk startplats på fairwayen.

Årets tävling på Oakmont Golf Course i Pennsylvania, USA, kommer än en gång att innebära ett stort test för de tävlande - jämna greenar, tajta fairways och en tuff rough sätter även de mest erfarna golfarnas nerver på prov. Ifall de inte ger sitt bästa samt har en hel del tur kan det väl hända att de 2200 yarden och en par på 70 skickar hem dem efter fredag kväll.

Frågan är alltså vem som kan slå bollen en mil, putta med finess och har ett tålamod som överskuggar moder Teresas. Den första jag kommer att tänka på är självklart världsettan Tiger Woods, men han har nyligen haft problem med sin putt. Dessutom väntar hans fru deras första barn i mitten av juli, och det är därför möjligt att hans tankar ligger mer på familjelivet än på golfen, vilket kan komma att påverka hans spelprestation.

Retief Goosen, som vunnit två gånger förut, har spelar bra i Masters, och han är mycket bra på greenen. Dock har han en del problem med sin swing, så han kan ganska lätt avfärdas. Det kan hända att det är en aning för tidigt för Goosens landsman Ernie Els att visa upp sitt bästa spel, då han nyligen kommit tillbaka efter en skada. Vijayh Singh verkar sakna segertouchen som han uppvisade för ett par år sedan, och Adam Scott, trots att han har en hel del potential, verkar snubbla sig fram genom Majors.

Av européerna kan vi nämna Luke Donald, som måhända slår aningen för kort från teen, och Padraig Harrington, vars form växlat för mycket för att sätta upp något ordentligt motstånd. Sergio Garcia förblir ett mysterium som lär kunna överraska någon dag men som för tillfället inte är i tillräckligt bra form. Henrik Stenson verkar vara nöjd med sina tidigare vinster och har tappat det mesta av sitt sting.

Allt detta gör att jag lutar mot att Mickelson tar hem spelet. Han har bytt tränare - Butch Harmon är nu med i laget - han är i god form, och han är utvilad efter att ha tagit en vecka ledigt efter en liten skada. Dessutom var han inte lycklig då han borde ha vunnit men inte vann i fjol, så han brinner definitivt för spelet denna gång. Med oddset 9/1 satsar jag alltså på Phil Mickelson.

Dom: 2p e/w Mickelson 9/1 (diverse)

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS