Frankrike världsmästare i handboll efter vinst mot Danmark

Av Peter Christenson på 10:53AM GMT 31 Jan 2011
Frankrike världsmästare i handboll efter vinst mot Danmark

Precis som i matchen om tredje- och fjärdepris mellan Sverige och Spanien, bjöds vi på en riktigt spännande final i årets handbolls-VM mellan stornationen Frankrike och våra grannar i söder, Danmark.

Frankrike såg ut att gå mot en komfortabel seger över Danmark men ack vad de bedrog sig. Det franska handbollslandslaget fick verkligen jobba och slita för att lyckas ro hem VM-guldet i detta handbolls-VM. Vinstmarginalen blev till slut 37-35 och detta efter att Danmark tvingat fram en förlängning.

Det var en jämn inledning på finalen där bägge lagen låg tätt inpå varandra fram tills slutet på första halvlek då fransmännen lyckades rycka ifrån. Laget gick från 9-9 till 13-9 på mindre än fyra minuter. När sedan andra halvlek inleddes började de danska spelarna sakta men säkert jobba igen försprånget som fransmännen hade dragit till sig och de lyckades när de kvitterade till 24-24. Därefter följdes lagen åt fram tills den danske spelaren Bo Spellerberg drog på sig en utvisning med strax under tre minuter kvar på klockan. Enastående försvarsspel räddade dock danskarna ur denna mardrömssituation där fransmännen endast lyckades få till 2-1 under utvisningsminuterna.

Räddar till förläning med 2 sekunder kvar
Med endast två sekunder kvar lyckades då den tidigare utvisade Spellerberg få en revansch för sin utvisning då han hängde 31-31 och kvitterade matchen. Han räddar Danmark och tar dem till förläning men blott 2 sekunder kvar på klockan. Väl i förlängningen skulle fransmännen dock visa sig vara det starkare av de två lagen med 6 mål mot 4, vilket gav slutresultatet 37-35. Danmark som lyckas jobba sig in i matchen fick nu en snöplig förlust efter att ha kommit så nära.

I och med vinsten har nu Frankrike gått upp i delad ledning gällandes flest VM-guld, en ledning de delar med det Sverige och Rumänien som nu alla sitter med fyra VM-guld vardera. Sverige sitter dock fortfarande ohotad i ledning när det gäller totalt inspelade medaljer.

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS