Frankrike slår Sverige med 29-26 i semifinal i handbolls-vm 2011

Av Marcus Larsson på 6:45PM GMT 28 Jan 2011
Frankrike slår Sverige med 29-26 i semifinal i handbolls-vm 2011

Det blev som förväntat i den första semifinalen i Handbolls-VM, Frankrike lyckades vinna över ett skadedrabbat Sverige. Nu kanske det inte ska skyllas på skadorna då Frankrike i nuläget befinner sig i en helt annan klasskillnad jämfört med Sverige. Trots skador lyckades dock svenskarna prestera en mycket bra match, och visade inga som helst tendenser på att spara på krutet även om det såg oerhört tungt ut stundom.

Visst fick vi glädjande besked inför spelstarten då det meddelades att Oscar Carlén skulle finnas med i startuppställningen. Men där tog också glädjen slut. 17 minuter in i första halvleken ådrog han sig en ny skada, denna gång i låret. Han tejpades och bandagerades hårt och kunde därefter fortsätta men frågan var om han med både lår- och knäskadan verkligen kunde gå för full maskin.

När det återstod ledde Frankrike med sju mål med ställningen 17-24. Men efter två snabba kontringar lyckades svenskarna minska avståndet till fem mål och förhoppningarna tändes åter till liv, även om lågan var väldigt liten. Det var också här som Carlén visade varför han är en av Sveriges bästa spelare, där han drar till ett underarmsskott som målvakten först räddar men sedan tappar och rullar in i mål. Fransmännen lyckas sedan dundra in en och åter dra ifrån till fem mål. Detta fick svenskarna att gå ännu hårdare och Larholm lyckades peta in 21-25 och Källman får sedan in 22-25 med sex minuter kvar på klockan. Lågan växte sig allt större och större samtidigt som trycket i hallen var vid kokningspunkten.

Fransmännen får sedan en spelare utvisad vilket ger Arrhenius möjligheten att hänga, vilket han också gör. Han får in 23-25 och med fyra minuter på klockan skilde det bara två mål. Trots underläge lyckas fransmännen hänga och åter var det tre som skilde lagen. Ännu ett mål från Arrhenius minskar nu avståndet till endast två mål igen, nu med tre minuter kvar och trettio sekunder kvar på utvisningen.

I detta viktiga skede åkte dessvärre Sveriges bäste spelare ut, Carlén ut, vilket resulterade i två snabba mål av fransmännen och det var spiken i kistan. Sverige lyckades komma med två mål som närmast och får nu rikta in sig på bronsmatchen mot förlorarna i matchen mellan Danmark och Sverige.

En sak är dock säker, målvakten var verkligen inte på Sveriges sida och vi fick se många tveksamma domslut.

Slutresultatet blev till sist 29-26 där svenskarna avslutade gjorde det sista målet i form av en ”japan”.

Oddset på den franska segern gav 1,25 hos operatören Bwin. Inför Danmark och Spanien mötet går danskarna in som favorit hos samma operatör. Dom spelas här till 1,75 samtidigt som en spansk seger skulle betala 2,50. Av naturliga skäl kan vi ännu inte presentera oddset för Sverige i bronsmatchen då motståndarna ännu inte är klara.

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS