Formel 1 - Favoriten Hamilton vinner Ungerns Grand Prix

Av Marcus Larsson på 6:41PM GMT 29 Jul 2012
Formel 1 - Favoriten Hamilton vinner Ungerns Grand Prix

Förhandsfavoriten Lewis Hamilton lyckades leva upp till favoritskapet i dagens Formel 1 lopp i Budapest, Ungern. Hamilton, som lyckades kvala in med den snabbaste tiden och ro hem pole position, höll förstaplatsen hela vägen till mållinjen. Oddsen på att Hamilton skulle vinna låg på omkring 1,9 gånger insatsen hos operatörer som Ladbrokes.

Favoritskapet baserades på två faktorer med Hamilton som den snabbaste föraren under kvalet men också med tanke på att han satt i pole position på denna oerhört svåra bana där det erbjuds ytterst få riktigt goda chanser att köra om. Med tanke på att det är så svårt att passera andra bilar på banan hölls oddset lägre än normalt på föraren i pole. Detta gjorde att Hamilton betalade endast 1,9 gånger pengarna. Nu var detta odds nästa två gånger pengarna vilket betydde att den som satsade en slant på Hamilton hos Ladbrokes, nästintill fördubblade sin insats.

Bakom Hamilton fick vi dock se lite förändringar från hur fältet såg ut innan start. Lotusföraren Romain Grosjean som startat från andra position lyckades till sist ta hem tredjeplatsen i tävlingen, bakom lotuskollegan Kimi Raikkönen som körde upp sig från en femte- till en andraplats. Fyra blev Sebastian Vettel följd av Fernando Alonso som slutade femma. Med en femteplats lyckades Alonso nu utöka ledningen i VM till 40 poäng före Mark Webber. Både Sebastian Vettel och Lewis Hamilton lyckades ta in poäng på Alonso där Vettel nu har 42 poäng upp till ledaren med Hamilton ytterligare fem poäng bakom med 117 och ett gap på 47 poäng upp till spanjoren. En poäng bakom Hamilton återfinns tvåan från dagens race, Kimi Räikkönen, på 116 poäng.

Nu tar Formel 1 sommarlov för att återkomma igen i september då det är dags för SPA och Belgiens Grand Prix. Säsongen har sett elva race köras och med nio race kvar i kalendern kan det fortfarande hända en massa saker inom både förar- och teamtävlingarna.

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS
6 LeoVegas 200KR BONUS