Formel 1 - 2019 års konstruktörmästerskapets och dess odds

Av Lucas Sletbakk på 3:47PM GMT 10 Mar 2019

För oss åskådare så är de individuella loppen som gäller, och vem av förarna som tar hem förarmästerskapet, men bara för att vi fokuserar på detta ska vi samtidigt inte glömma bort konstruktörsmästerskapet, då detta kan erbjuda lukrativa spel. Oddsen på de individuella förarna i mästerskapstävlingen betalar allt från 2 till 11 gånger pengarna. När det gäller konstruktörsmästerskapet är oddsen betydligt närmare varandra, speciellt då det egentligen bara står mellan tre olika team, Mercedes, Ferrari och Red Bull. Men detta kan i kombination med andra spel ge riktigt intressanta totalodds. 

Att det bara är tre team som är med och slåss om konstruktörstiteln är inte så konstigt, speciellt inte om vi tittar på fjolårets resultat där dessa tre giganter dominerade mästerskapet totalt med Red Bull som slutade på tredjeplats med 419 poäng. Bara för att jämföra lite, lägger man ihop alla de övriga team efter Red Bull så blir deras sammanlagda poängskörd, nästintill samma som vad Red Bull ensamma lyckades köra in under året. 

På andraplats slutade Ferrari med 571 poäng, bakom Mercedes som tog hem mästerskapet med hela 655 poäng. Det är också Mercedes som spelas som favoriter inför årets säsong till ett odds som betalar 1.7 till 1.95 gånger pengarna. En seger för Ferrari skulle betala mellan 2.15 till 2.45 gånger pengarna samtidigt som en mästerskapsseger för Red Bull skulle betala från 6 till 8.5 gånger insatsen. 

Ett team vi dock bör ha ögonen på denna säsong är Alfa Romeo som återvänder till F1, efter att man inlett ett samarbete med Sauber som sluttade på åttondeplats i fjolårets mästerskap. 

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS
6 LeoVegas 200KR BONUS