Divan Tevez sågas efter att vägrat spela i Champions League match

Av Marcus Larsson på 6:43PM GMT 29 Sep 2011
Divan Tevez sågas efter att vägrat spela i Champions League match

Spelbolaget Mansions engelska fotbollsklubb som boalget sponsrar, Manchester City, fick se lagets anfallsstjärna Carlos Tevez vägra att spela i det senaste Champions League-mötet mot Bayern München. Denna handling skapade debatter och upprörda känslor, inte bara hos Manchester City spelare och ledning utan även hos övriga fotbollsaktivister.

Manchester City´s tränare, Roberto Mancini ska efter matchen ha sagt att Tevez inte längre kommer att få bära lagets färger från och med nu. Divan har gjort sitt i klubben, efter ett agerande som är helt oacceptabelt. Mancinis uttalande får nu också medhåll från den svenske tränaren i England, Sven-Göran Eriksson som inte kan förstå Tevez resonemang eller agerande i denna incident, hur han som spelare vägrar hoppa in i en match mot ett lag som Bayern München. Visst har Tevez redan framfört att han vill lämna City av personliga och familjeskäl men en spelare med heder kroppen skulle fullfölja och hedra ett avtal tills dess att en annan lösning hittats, något som uppenbarligen Tevez inte alls har för avsikt.

Orsaken till varför Tevez vägrade ska vara att han vill lämna klubben och hade därför ingen lust att spela matchen. Det enda detta bevisar är att Tevez inte går att lita på och frågan är nu om andra lag, trots hans skickligheter på planen vågar eller vill ta chansen att låta en diva som Tevez ta en plats i deras lag. Vad är dt som säger att hans agerande i denna match för Manchester City inte upprepas i hans eventuella nya lag?

Konsekvenserna för att Tevez vägrade spelare matchen resulterade i att den italienske tränaren nu har stängt av argentinaren från all träning och matcher under de kommande två veckorna. Nu är det inte bara Tevez eller Manchester City som kan ha drabbats av denna incident, om den nu är sann, utan hela fotbollsvärlden kan hängas ut. Att fotbollsspelare bara är ett gäng överbetalda glidare som jobbar

Leicesters tränaren Sven-Göran Eriksson stödjer Mancinis beslut att stänga av Tevez efter incidenten och tycker att italienaren har hanterat situationen på ett mycket bra sätt. Eriksson kan dock inte svara på vad han tror kommer att hända då Tevez var en oerhört stor investering för Manchester City, han lyfter en avsevärd lön och är värderad högt på marknaden. Hur denna historia slutar får vi helt enkelt vänta och se.

Näst ut för Manchester City väntar Premier League matchen borta mot Blackburn Rovers, en match som spelas nu på lördag den 1 oktober. Med Tevez borta från spel, har Manchester City det som krävs för att slå Blackburn och svaret är ja. Med en andraplats i Premier League bakom värste konkurrenten Manchester United har City ett stort övertag på Blackburn som befinner sig på tredje plats från slutet med 6 inspelade poäng mot City´s 16 efter sex spelade matcher.

Oddsen hos ett av Mansions konkurrerande spelbolag, Betsson,  talar också sitt tydliga språk då en seger för Blackburn skulle ge hela sex gånger insatsen samtidigt som en City seger skulle betala 1,57 gånger pengarna. Med detta odds är laget lördagens nästsäkraste speltips bakom Man U som möter Norwich och där Manchester United spelas till låga 1,18 samtidigt som en Norwich seger skulle betala hela 16 gånger insatsen!

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 LeoVegas 200KR BONUS
6 Mr Green 5000KR BONUS