Danmark eller Sverige som gruppsegrare i Handbolls-VM

Av Peter Christenson på 12:01AM GMT 25 Jan 2011
Danmark eller Sverige som gruppsegrare i Handbolls-VM

Nu står endast våra grannar i söder mellan en svensk gruppseger i pågående Handbolls-VM. Efter chockvinsten mot Kroatien kan nu endast våra danska grannar hindra svenskarna från att ta hem en gruppseger och då på så sätt också eventuellt undvika förhandsfavoriten inför VM, Frankrike.

I Frankrikes nästa match ställs de mot bottenlaget i Grupp 1, Norge och går in som en massiv favorit till odds på 1,03-1,05. En seger här innebär att fransmännen skulle passera spanjorerna i toppen av tabellen. En segern innebär då också att fransmännen är klara för semi men vem som går ifrån gruppen som gruppsegrare avgörs i så fall även där i den sista matchen där Frankrike ställs mot Island och Spanien som tar sig an Ungern på näst sista palts i gruppen. Nu krävs det dock en seger för Frankrike i kväll, annars riskerar de att åka om de inte heller skulle lyckas vinna mot Island i den sista matchen. Till semi tar sig i så fall Spanien och Island, även om detta är föga troligt. En norsk seger över Frankrike skulle nog bli den största chocken i detta Handbolls-VM.

För Sveriges del är semifinalen redan klar men nu ska det avgöras vilka som går ifrån gruppen som segrare och vilka som tar andraplatsen och det är just de två topplagen i gruppen som ställs mot varandra. Danmark sitter i ledning med åtta poäng med Sverige sittandes på sex poäng. Nu går också danskarna in som favorit i mötet till 1,80 i odds hos Bet365. En svensk seger skulle betala 2,20 hos samma speloperatör. Betsson betalar 2,45 i odds för en svensk seger, vilket som ni ser är en aningen högre än Ber365.

Efter vinsten mot Kroatien måste vi spela Sverige som vinnare över Danmark. Det svenska landslaget har visat att de har vad som krävs för att gå upp mot de bästa i världen och spelar de som de gjorde mot Kroatien, då kommer de även slå danskarna.

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS