Dags att börja spela på Handbolls-VM 2011

Av Peter Christenson på 3:47PM GMT 12 Jan 2011
Handbolls-VM 2011 i Göteborg

En gång i tiden var Sverige en stornation inom handboll, laget var ett av få lag som alla motståndare siktade på att slå. Nu är denna tid, om än för stunden, över men bara för det är det svenska landslaget i Handboll inte helt uträknat, även om vi inte ligger på samma nivå idag som vi gjorde under tiden då vi hade killar som Magnus Wislander, Per Carlén, Staffan Olsson och Stefan Lövgren på planen och Bengt Johansson som coach.

Senaste gången det svenska landslaget tog hem ett VM-guld i handboll kom för 12 år sedan vid VM 1999 under just Bengt Johanssons ledning. Landslaget lyckades här besegra en av ärkerivalerna Ryssland i finalen med uddamålet, 24 mot 23. Laget fortsatte sedan att leverera framgångar fram tills EM 2002 där svenskarna vann sitt fjärde EM-guld av fem möjliga, och denna gång på hemmaplan inför ett fullsatt Globen.

Efter 2003 har resultaten minst sagt varit dystra, med misslyckade kval, inte lyckat kvala in sig till EM och med placeringar som 13:e, 11:e och 5:e plats i större turneringar. Under fjolårets EM lyckades laget kvalificera sig men kom allra sist som 15:e lag. Till årets VM är vi direktkvalificerade som värdnation men med ett sådant ungt lag måste killarna få tid att utvecklas innan vi kan nå tillbaka till nivåer som laget befanns på innan 2002.

Trots åtta bedrövliga år inom svensk handboll är det svenska herrlandslaget fortfarande det mest framgångsrikaste handbollslag i världen totalt sett inom VM-sammanhang, en plats laget delar med Rumänien med fyra titlar vardera. Nu är Sverige också de lag som vunnit flest medaljer av alla lag med fyra guld, tre silver och fyra brons jämfört med Rumänien som vunnit fyra guld och två brons.

Ett spel på svensk seger i årets handbolls-VM skulle ge dig elva gånger insatsen hos en operatör och 16 gånger pengarna hos en annan. Favorit till att vinna årets VM står de regerande världsmästarna, Frankrike följt av Kroatien, Spanien och Danmark. Det svenska landslaget hittas först på en sjundeplats i oddslistan. Välj ett spelbolag och spela på vem ni tror vinner årets VM

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS