Cheltenham Festival: En titt på Gold Cup

Av Mattias Allberg på 9:13AM GMT 15 Feb 2008
Cheltenham Festival: En titt på Gold Cup
Carine06

Vadslagning på Cheltenham Gold Cup den 14 mars är ungefär som att se på en bild som utgörs av tusentals små prickar. Först ser du ingenting, men efter en stund blir bilden helt klar.

Kolla in listan på möjliga deltagare i rävlingen, så märker du kanske att det är omöjligt att tro att någon annan häst än Denman eller Kauto Star tar hem Prestbury Parks Blue Riband. Även spelfirmorna håller med - tre fjärdedelar av deras emottagna vad har placerats på Paul Nicholls dynamiska duo. Finns det någon som tycker att det är konstigt att hela deras opposition endast har en chans på 25 procent att vinna, med tanke på de fantastika prestationer dessa två hästar visat under denna säsong?

Kauto Star har haft sina kritiker denna säsong, men ingen kunde annat än beundra hans framfart i Kempton, då han vann Our Vic samt Exotic Dancer med elva längder.

Kauto missade det sista hindret och gjorde bort sig ordentligt i King George 2007, men klarade sig utan problem detta år. De som är intresserade av officiell statistik har kanske märkt att hans handikapp är det bästa någonsin - 180 - en siffra endast Moscow Flyer kunnat uppnå efter tiderna då Desert Orchid var stark.

Kauto Star är mycket bra för tillfället, och med oddset 6/5 hos Sportingbet finns det ingenting som hindrar spelare från att sätta ett stort vad på den åtta-åriga superstjärnan. Stallkamrat Denman gjorde gott ifrån sig i Lexus Chase, och lyckades slå bland annat Listener och Mossbank, två dagar efter Kautos ypperliga framträdande. Det känns ändå en aning som om den irländska tävlingen inte var hemskt svår.'Exotic Dancers och Our Vics chanser ser små ut efter Kempton, och Exotic Dancer har nu förlorat till Kauto Star fem gånger. Turpin Green, Take the Stand, Sir Rembrant, Harbour Pilot och Truckers Tavern tävlar mot varandra om en bra placering, men det kan löna sig att kolla längre ned i tabellen för att hitta en häst med ett bra pris och en förmåga att överraska.

Turpin Green har oddset 66/1 hos VCBet för att avsluta två platser högre än i fjol, men spelare kanske även har lust att backa Nicky Greens häst som har 9/1 hos Betfair för att vinna Gold Cup utan Denman och Kauto Star.

En del spelare kanske vill ta en risk och chansa på Kicking King, som vann år 2004. Tom Taafes tioåring gjorde en fin comeback i Gowran Park efter Nickname, och romantiker kommer att älska Ladbrokes odds på 14/1.

Knowhere ser ut att vara each-way chansen, med oddset 66/1 hos Betfred. Han slog Our Vic med sex längder i Letherby, Christopher Chase i Cheltenham, och, vilket är viktigt för en tävling som körs i mitten av mars, har han även vunnit på god form ett antal gånger. Han är rätt bra på hinder, och kan vara just den sorts häst som klarar av en tävling av denna sort.

Dom: 5p Kauto Star @ 6/5 (Sportingbet); 1pt each/way Knowhere @ 66/1 (Betfred)'

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS