Cheltenham Festival: En titt på Champion Hurdle

Av Mattias Allberg på 9:17AM GMT 15 Feb 2008
Cheltenham Festival: En titt på Champion Hurdle
agent nr 9

Champion Hurdle som går av stapeln den 11 mars är den mest öppna tävlingen under denna säsong. Sublimity vann i fjol med oddset 33/1, så det är inte enkelt att förutse vem som kommer att vinna i år.

Sublimity är med även i år och försvara sin trofé, men Ladbrokes tror inte på hans chanser efter att han misslyckades i Boylesports.com International Hurdle i Prestbury Park i december. De ger honom oddset 5/1. Osana slog Sublimity med 18 längder, och lyckades även vinna över Penzance, Katchit, Straw Bear samt fjolårets trea på hinder, Afsoun.

Osana har PaddyPowers bästa odds, 5/1, och trots att han fick ett lätt försprång den dagen han vann, har han det som krävs för att vinna Festivalens hinderbana. Men favoritmanteln faller denna gång på Sizing Europe, som har varit något av en uppenbarelse denna säsong. Sizing Europe slog Osana i Greatwood Handicap Hurdle i Cheltenham i november. Den nuvarande favoriten vann med tre häslängder, men hans situation gjordes mycket lättare av hans fördel då det kom till tyngd.

Sizing Europes senaste framträdande var av högsta klass, och han bevisade att han är en av de bästa hinderhopparna i Storbritannien då han slog Hardy Eustace, som vunnit Champion Hurdle två gånger, med åtta längder.

Efter Harchibalds skamliga insatser i tidigare tävlingar, speciellt då han mötte Straw Bear i Kempton för Christmas Hurdle, är det förvånande att se att han har ett så pass kort odds som 7/1 hos VC Bet.

Straw Bear har visat sig vara något av en underlig figur på sistone. Han är mycket duktig, men förlorade i början av denna månad mot Afsoun i Sandown med tre och en halv längd. Men vi tror ändå hellre på Jonjo O'Neills valack med oddset 25/1 än på Harchibald.

Stoet Amaretto Rose är en intressant deltagare, eftersom hon endast har sex tävlingar bakom sig, utav vilka hon vunnit fyra. Hon avslutade trea i Supreme Novice Hurdle under festivalen i fjol, och det blir intressant att se ifall Nicky Henderson kan få henne beredd i tid till mars. Det finns sämre vad än att satsa på hennes each-way på 25/1.

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS