Champions League Helsingborg vs Celtic

Av Annika Hersten på 7:27PM GMT 29 Aug 2012
Champions League Helsingborg vs Celtic

Ikväll har vi Champions League matchen mellan Helsingborg mot Celtic i det andra av två mötena mellan lagen med Celtic hållandes en 2-0 ledning över svensklaget. Helsingborg tappade ledningen mot Elfsborg och förlorade till slut med 2-1 mot boråsarna. Men kanske var blickarna så smått redan vända mot tisdagens kval till Champions League? Det är ju trots allt Helsingborgs största match på många år vi talar om.

Åge Hareide har gjort klart med norska ligans skyttekung – Nikola Djurdjic lagom till den här matchen. Djurdjic har petat in bollen tolv gånger i nätet i trippelligan vilket gav honom utnämningen som ligans anfallare. Serben har dock knappt hunnit hälsa på sina nya lagkamrater och lär få inleda på bänken.

Helsingborg får tillbaka några viktiga pjäser, som missade Elfsborgsmatchen, ibland andra Pär Hansson, Loret Sadiku och Erik Wahlstedt.

Celtic: Om matchen är viktig för Helsingborg så är den minst lika viktig för Celtic. Utan Rangers i ligan är betydelsen av att nå Champions League enorm ur ekonomisk synvinkel.

Celtic har annars inlett ligan lite halvtrögt, med en uddamålsseger mot Aberdeen och ett poängtapp mot nykomlingen Ross County, där ett stort antal spelare vilades inför tisdagens CL-kval. Celtic har annars en historia av att misslyckas i kvalspel och har under senare år åkt ut mot ett flertal mindre meriterade klubbar.

Scott Brown, James Forrest, Paddy McCourt och Gary Hooper, som varit skadade, har alla rest med till Sverige och väntas vara redo för spel. Ki Sung-Yeung är dock inte tillbaka till träning och är inte tillgänglig för spel. Inte heller Dylan McGeouch, Anthony Stokes, Daryl Murphy, Mohamed Bangura, Rabiu Ibrahim eller Filip Twardzik deltar. Viktigast för Celtics del är dock att kreative yttern James Forrest är med, samt skyttekungen Gary Hooper.

Tips: Åge Hareide har klargjort att han absolut inte vill släppa in något mål på hemmaplan och jag räknar med lite säkerhetstänk från Helsingborgs sida. Samtidigt är Celtics säsong precis nystartad och laget har inte kommit igång riktigt, med skadebekymmer.

Vi spelar ett kryss i denna match men vill samtidigt också gardera med en seger för Celtic. Även ni kan utnyttja tillfället och spela på matchen, allt ni behöver är att öppna ett Bet365 konto idag och få riktigt generösa odds på den enorma mängd spel som Bet365 erbjuder.

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 LeoVegas 200KR BONUS
6 Mr Green 5000KR BONUS