Barca får det lätt

Av Mattias Allberg på 10:17PM GMT 8 Sep 2007
Barca får det lätt
simo-rouchtech

Barcelona är William Hills favoriter med 5/1 för att vinna UEFA Champions League denna säsong, efter att ha blivit lottade i en bra grupp.

Även om Frank Rijkaards trupp inte lyckades vinna något förra säsongen tror bookmakers att laget, som nu fått förstärkning av Lionel Messi, Samuel Eto'o och Thierry Henry, har den bästa chansen att ta hem sin andra europeiska titel.

Barca är nu i grupp E tillsammans med Lyon, Stuttgart och Rangers, och de torde inte ha några problem att ta sig till utslagningsmatcherna, eftersom varken de tyska eller de franska mästarna har imponerat på sistone.

Chelsea är andra favoriter för att vinna priset med oddset 13/2. Detta trots att deras grupp inte alls ser lätt ut. Valencia klarade sig bra förra säsongen, då Michael Essien sista-minuten-mål räddade José Mourinhos trupp. FC Schalke 04 har ett tätt försvar och är inte helt enkla att slå.

Det är oförståeligt att Hills har satt Manchester United på tredje plats i favoritlistan med oddset 7/1. Förra säsongen klådde de Roma med 8-3, men detta år kommer motståndet inte att vara lika svagt. Tränaren Luciano Spalletti är duktig på sitt jobb, och han har redan bevisat att hans lag klarar av att spela bra i Serie A. De slog Inter i Italiens Supercup, och Palermo i säsongens första match. Uniteds höga odds går inte ihop med 1/5 för att de tar sig vidare ur sin grupp där även Sporting Lisbon och Dynamo Kiev deltar. Oddset 10/3 för att de faller ut är mer lockande.

Liverpool och Arsenal har oddsen 10/1 respektive 16/1, vilket är mycket generöst med tanke på att båda lagen bör kunna ta sig vidare utan problem. Rafa Benitez har slagit all konkurrens, och varken FC Porto, Besiktas eller Marseilles lär kunna sätta käppar i hjulen för Liverpool. Därför har de oddsen 1/14 för att ta sig vidare och 13/2 för att de gör bort sig. Gunners kommer att vara tvungna att jobba hårt för att slå Seville, men Steaua Bucharest och Slavia Prague lär inte kunna sätta upp något större motstånd, och oddset ¼ för att de tar sig vidare är säkert.

Chelsea är favoriter för att ta sig längst av de brittiska lagen, vilket inte är förvånande med tanke på att de klarat sig till topp fyra tre gånger under de fyra senaste åren. Hills ger Chelsea oddsen 9/4, Liverpool och Manchester United 5/2, Arsenal 19/5, Celtic 16/1, och Rangers 40/1. Liverpool med alla sina nya förstärkningar ser mest lockande ut.

(Kommentar: Ger Barcas styrka dem en fördel? Följ med de senaste priserna på William Hill!)

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS
6 LeoVegas 200KR BONUS