Ashton betalar för förnedring?

Av Peter Christenson på 4:46PM GMT 22 Sep 2007
Ashton betalar för förnedring?
normko

Andy Robinson fick erfara en av de värsta perioderna i historien av engelsk rugby då han var tränare för landslaget, och fans och kritiker är överens om att det inte kan bli värre än det var under hans ledning. Nåväl, mycket bättre har det heller inte gått, och nu funderar bookies på vem som kommer att ersätta nuvarande tränaren Brian Ashton.

Ashton utpekades som engelsk rugbys räddare. Han hade moderna idéer och föredrog fritt flödande rugby. Han litade på unga spelare - han hade själv varit aktiv i att träna upp några av landets bästa ynglingar. Dessutom skulle Ashton ta avstånd från det traditionella, förutsägbara sätt på vilket England spelade rugby, och igen göra spelet spännande.

Ashton hade sin chans att sätta sitt märke på laget och bestämma vilka spelare som skulle delta i världsmästerskapen i rugby, men han valde i stället att följa i Duncan Fletchers fotspår och lita på det som testats förut - de spelare som tog hem världsmästerskapet i Sydney för fyra år sedan. Han sabbade sin chans.

Om en spelare inte var tillräckligt bra för att starta en match 2003, varför skulle han vara tillräckligt bra 2007? Bland annat Martin Corry, Joe Worsly och Mike Cott hör till denna kategori. Dessutom valde Asthon sådana spelare vars bästa dagar utan tvekan är bakom dem - Andy Gomarsall, Lawrence Dallaglio, Ben Kay och Phil Vickery hånade Englands skickliga unga spelare. Dessa "säkra kort" skämde ut England i Frankrike, där landslaget hade problem med att slå USA och slogs sedan ut av Sydafrika.

Det som bäst summerar Ashtons agerande i mina ögon är något han sade till mig för ett par år sedan. Han berättade att han tyckte att Danny Cipriani var den bästa spelaren han NÅGONSIN sett. Så varför klarade han sig inte till landslaget?

Denna truppuppställning kommer att kosta Ashton hans jobb, och Rob Andrew har oddset 6/1 för att ta över efter honom ännu detta år. William Hill ger oddset 16/1 för att det blir Dean Richards som tar över posten.

 Vi rekommenderar att du spelar på: 

<span>TOP</span>BOOKMAKERS

TOP BOOKMAKERS

1 Bet 365 1000KR BONUS
2 Unibet 1200KR BONUS
3 Betsson 1500KR BONUS
4 Betsafe 1000KR BONUS
5 Mr Green 5000KR BONUS