n/a

Allsvenskan - Matchen AIK mot Syrianska bröts efter huliganskandal

Av Lucas Sletbakk på 5:53PM GMT 25 Apr 2011
AIK mot Syrianska match avbruten efter skandal

Den allsvenska matchen mot AIK och Syrianska fick avbrytas efter dryga 20 minuters spel efter att AIK spelaren Teteh Bangura stämplat den Syrianska målvakten så pass illa att han blev utvisad. Detta resulterade i en hektisk stämning på läktarna där båda supporter sektionerna och dess huliganer skämde ut sig och ställde till med ordentliga problem, så pass att man tvingades avbryta matchen.

Bland annat ska det ha kastats in smällare på planen varav en av dessa ska ha träffat assisterande domaren Daniel Wärnmark så illa att den small precis vid huvudet och fick föras till sjukhus efter incidenten. Detta ska bland annat ha orsakat tinnitus och delvis förlust av hörseln. Om detta är en permanent skada eller bara tillfälligt är för tidigt att säga. Den smällaren som träffade domaren i huvudet uppges ha kastats in från den Syrianska läktarsektionen.

Efter att detta uppstått lämnade både domarna och spelarna planen men detta hindrade inte huliganerna från att fortsätta med oroligheterna med att bland annat AIK klacken kastat fyrverkeriföremål mot andra läktarsektioner.

Incidenten resulterade i ett möte mellan funktionärer och säkerhetsansvariga som efter en dryg halvtimmes överläggning valde att avbryta matchen av säkerhetsskäl då det fortfarande uppfattades som att det fanns ett fara för spelare och funktionärers säkerhet.

Efter beslutet att matchen avbrutits kom huvuddomaren Martin Strömbergsson ut för att prata med media om orsaken till att matchen avbröts.
– Det handlade om arbetsmiljön och säkerheten, kort och gott. Med anledning av de som hände den assisterande domaren och nu så här efteråt känns det absolut som ett korrekt fattat beslut.

 Vi rekommenderar att du spelar på: 
n/a
n/a